Handleiding

Debian GNU/Linux 2.2

Voor IBM-compatible PC's

Achtergronden, Installatie en Gebruik

Versie 22-09-2000
 
 

Wat is dit?

Dit is de officiele web-pagina van de Handleiding Debian GNU/Linux 2.2. Deze Handleiding beschrijft de installatie en het gebruik van Debian GNU/Linux.

Debian GNU/Linux is een zeer compleet operating system voor je PC. Lees meer over Debian GNU/Linux op http://www.debian.org.

Korte inhoud van de Handleiding

Op papier

Een papieren versie van de Handleiding werd, toen deze nog actueel was, geleverd door het Dutch Debian Distribution Initiative, http://www.dddi.nl. Daar kun je trouwens nog steeds terecht voor Debian CD's en DVD's.

Op het scherm

Op de printer

De Handleiding is beschikbaar in diverse formaten om zelf uit te printen.

Als het enigszins mogelijk is, gebruik dan de gecomprimeerde bestanden, om bandbreedte en download-tijd te besparen.
De .zip-versies zijn uit te pakken met bijvoorbeeld unzip, pkunzip of winzip (beschikbaar voor vrijwel elk operating system).
De .gz-versies zijn uit te pakken met gunzip (alleen beschikbaar op Linux of UNIX systemen). Let erop dat sommige versies van Netscape voor Linux .gz-bestanden automatisch ("on-the-fly") uitpakken.
De .bz2-versies zijn uit te pakken met bunzip2 (ook alleen op Linux of UNIX systemen).

Dit zijn .ps ofwel PostScript bestanden. Je kunt ze printen op elke printer onder elk besturingssysteem.

Linux, andere UNIX-varianten
Gebruik Ghostscript/GhostView; het zit bij alle distributies maar je kunt het ook zelf ophalen op de Ghostscript home page.
Een programma als `magicfilter' of `apsfilter' kan het printen wat gemakkelijker maken. Zie ook de Handleiding zelf in paragraaf 10.1

Windows 95/98/2000/NT/ME
Gebruik GSview, wat Aladdin Ghostscript nodig heeft. Je kunt het ophalen via de GSview home page, volg de links "Obtaining GSview" en "Obtaining Aladdin Ghostscript".
Met GSview kun je de .ps-documenten openen en printen; printen via Ghostscript geeft betere kwaliteit op de printers die daardoor ondersteund worden, maar je kunt ook via Windows op elke printer printen die door Windows ondersteund wordt.
NB: als je een laserprinter met PostScript-module hebt, kun je ook direct printen met bijvoorbeeld PrintFile

Als je browser niet meteen wil opslaan, houd dan de Shift-toets ingedrukt als je op de link klikt.

Het origineel

 
De auteur is desgewenst te bereiken als J.A.Bezemer@opensourcepartners.nl.